Novosti

Izraelski Big gradi tržni centar u Novom Sadu

Izraelska kompanija Big izgradiće u Novom Sadu trgovinsko-poslovni centar vredan 40 miliona evra, u kojem će biti zaposleno oko 500 radnika, rečeno je danas na polaganju kamen-temeljca.
Centar Big nalaziće se u Industrijskoj zoni, nedaleko od Novosadske mlekare. Imaće oko 30.000 kvadratnih metara i oko 1.500 parking mesta.
Početak izgradnje trgovinsko-poslovnog centra označili su predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić. Pajtić je rekao da je ova investicija zapravo prvi dolazak jedne velike izraelske firme u Vojvodinu i izrazio uverenje da će to otvoriti put i ostalim izraelskim kompanijama za ulaganja u agrar i u industriju. On je naveo da je u Vojvodini u poslednjih deset godina 230 stranih kompanija ukupno uložilo oko 6,5 milijardi evra, zahvaljujući čemu je zaposleno više od 60.000 radnika. Prema njegovim rečima, od ukupnih stranih investicija u Srbiji u tom periodu, 45 odsto ostvareno je u Vojvodini.
Ambasador Izraela rekao je da je izgradnja tržnog centra u Novom Sadu "znak poverenja u vitalnost srpske ekonomije". Kako je rečeno na svečanosti, kompanija Big planira da otvori slične centre i u Beogradu, Šapcu i Jagodini.